Психологічна профілактика насилля - Магдисюк, Людмила Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Курс «Психологічна профілактика насилля» є вибірковою дисципліною циклу навчальних дисциплін професійної та практичної підготовки фахівців-психологів. У програмі курсу представлено основні теоретичні підходи до профілактики та корекції насильницьких дій з боку кривдника по відношенню до членів сім’ї. Розкрито суть теоретичних положень домашнього насильства над дітьми, жінками, визначені його психологічні та історикокультурні чинники. Визначаються основні напрямки психологічного супроводу у ситуації домашнього насильства, творча терапія у консультування особи, яка постраждала від домашнього насилля та терапія і консультування членів сімей, що стикнулися із проблемою домашнього насилля. Завдання курсу – оволодіння студентами категоріально-термінологічним апаратом психології домашнього насилля, ознайомлення із особливостями різних видів насилля, способами профілактики та захисту від насилля в сім’ї
Keywords: психологічний супровід; психологія сім’ї; психологічне консультування; психотерапія