Готельне господарство України в умовах війни: сучасний стан та основні тенденції розвитку - Мазур, Богдана Володимирівна (My University, 2024)
В роботі досліджено пріоритетні напрямки інноваційної діяльності в готельній індустрії в сучасних умовах та основні чинники впливу на розвиток готельного господарства в Україні. Наведено основні основні стратегії розвитку які важливі для власників готелів за допомогою яких можливо підвищити ефективність роботи закладу. Проведено аналіз сучасного стану готельного господарства в Україні та організаційних процесів у готельному господарстві, тобто нетрадиційних методів залучення персоналу. Зазначено, що використання цих нетрадиційних методів залучення персоналу може допомогти готелям залучати талановитих працівників та забезпечувати ефективне функціонування бізнесу. Узагальнено інформацію щодо стратегічного та адаптивного управління у готельному господарстві. Успішне функціонування підприємств у складних ринкових умовах залежить від ефективного стратегічного управління. На жаль, багато підприємств готельного бізнесу не проявляють достатньої стратегічності, що призводить до поразок у конкурентній боротьбі. Пріоритетним рішенням цієї проблеми є впровадження сучасних механізмів стратегічного управління для розвитку успішної діяльності готельного господарства. Запропоновано шляхи удосконалення розвитку готельного господарства, через дослідження стратегічного та адаптивного управління у готельному господарстві.
Keywords: інноваційна діяльність; стратегія; готельний бізнес; управління