Есхатологізм поетичного мислення Тодося Осьмачки - Яструбецька, Галина Іванівна; Yastrubetska, Halyna I. (Волинський Академічний Дім, 2004)
У статті осмислюється одна з провідних ідей експресіонізму – ідея Апокаліпсису і автентична їй проблема есхатологізму на основі поезії Тодося Осьмачки. Увага акцентується на канотаті „смерть” (і на її атрибутах та інтенціях) як центроорганізуючому образно-структурному елементі художньої дійсності Тодося Осьмачки.
Keywords: есхатологізм; Тодось Осьмачка; експресіонізм