Сутнісні ознаки ідеологічного дискурсу (на матеріалі редакційних статей) - Тхоровська, С. В.; Tkhorovska, S. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Визначено поняття ідеологічного дискурсу, який виникає внаслідок взаємодії мовних та ідеологічних чинників і обєктивується в текстах редакційних статей. Розглянуто сутнісні ознаки ідеологеми – ключового концепту ідеологічного дискурсу. The article focuses on defining the notion of ideological discourse which arises from the interrelationship between lingual and ideological factors and is actualized through the texts of editorials. Essential characteristics of ideologem – the key concept of ideological discourse - have been studied.
Essential Characteristics of Ideological Discourse (on Material of Editorials)
Keywords: дискурс; discourse; ідеологія; ideology; ідеологічний дискурс; ideological discourse