Формування політики регіонального розвитку України в умовах децентралізації - Глушнюк, Данило Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу, наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, наведено дані про апробацію роботи, а також її структуру. У Розділі 1 з’ясовано теоретико-методологічні засади дослідження процесу формування політики регіонального розвитку України в умовах децентралізації. У Розділі 2 визначено вихідні засади реформи децентралізації влади та їх вплив на формування політики регіонального розвитку та досліджено процес трансформації інституційного забезпечення політики регіонального розвитку. Розділ 3 визначає особливості забезпечення політики регіонального розвиток України в умовах воєнного стану й основні напрями її удосконалення. У Висновках підсумовано результати дослідження, акцентовано увагу на удосконалені політики регіонального розвитку в умовах сучасних викликів для Української держави та її євроінтеграційних прагненнях
Keywords: політика регіонального розвитку; децентралізація; публічне управління; місцеве самоврядування; воєнний стан; євроінтеграція; Україна