Лютеранство в Україні - Надольська, Валентина Василівна (My University, 2017)
У статті прослідковуються процеси формування, розбудови, заборони та відродження лютеранства як системи ідей, як церкви, кофесії (30-40-і рр. XVI ст. - до сьогодення). Звернуто увагу на соціальний, національний склад лютеран, які мешкали на українських землях.
Keywords: Україна; лютеранство; конфесія; лютеранські парафії; кірха; молитовний будинок; Союз церков Аугсбурзько-гельвецького сповідання