Ділові комунікації та етикет - Іовхімчук, Наталія Володимирівна (My University, 2022)
Викладено базові положення теорії мовленнєвої культури ділових та професійних стосунків, охарактеризовано специфіку ділового спілкування, розкрито особливості мовленнєвої культури як складника професійної майстерності. Розглянуто поняття етикету в сучасному світі, історію розвитку норм етикету та специфіку ділового етикету, іміджу ділової людини, види та форми ділового спілкування, норми поведінки ділової людини під час прийомів. Вміщено дані про структуру курсу, планування лекційних та практичних занять, а також завдання самостійної роботи, варіанти контрольних робіт, питання до заліку та ін. Рекомендовано студентам спеціальності“Початкова освіта”.
Навчальний комплекс орієнтований на розширення кола знань студентів щодо поняття ділового етикету в сучасному світі, історію розвитку норм етикету, специфіку ділового етикету, іміджу ділової людини, види та форми ділового спілкування та особливості дистанційного ділового спілкування, норми поведінки ділової людини під час прийомів.
Keywords: ділові комунікації; діловий етикет; правила і прийоми спілкування; 159.9:316.6 (07):316.772