Індивідуально-авторські риси літературознавчих рецензій Василя Слапчука - Левчук, Ірина Петрівна (Волинський державний університет ім. Лесі Українки, 2005)
У статті розглядається вияв індивідуально-авторського та традиційного в літературознавчих рецензіях Василя Слапчука. Основна увага зосереджується на з’ясуванні специфіки структурно-семантичної організації обов’язкових мікротем рецензії, зокрема, “Автор книги”, “Достоїнства видання” та “Недоліки книги”. Встановлено, що факультативними міні-темами рецензій є “Адресат”, “Побажання автору, читачам”, “Поради читачеві”. (The article deals with the explication of individual-author and traditional aspects in literary reviews by Vasyl Slapchuk. The main attention is paid to finding out the specificity of the structural and semantic organization of the obligatory microthemes of the review, in particular, “The author of the book”, “The merits of the book” and “The drawbacks of the book”. We have come to the conclusion that such review’s microthemes as “The addressee”, “The wishes to the author and to the reader” and “The advices” have the facultative character).
The individual-author features of literary reviews by Vasyl Slapchuk
Keywords: літературознавча рецензія; структурно-семантична організація тексту; оцінна інформація; обов’язкові та факультативні мікротеми; literary review; structural-semantic organization of a text; appreciated information; obligatory and elective microthemes