Фоностилістичні варіанти поздоровних висловлень в англійському діалогічному мовленні - Мудрик, Лариса Валентинівна; Mudryk, L.V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено вивченню фоностилістичної варіативності поздоровних висловлень в англійському діалогічному мовленні. Проаналізовано перцептивні й акустичні просодичні характеристики стилістичних варіантів поздоровлень із різною модальністю, а також виявлено їхні найбільш типові просодичні ознаки. . The article deals with the study of phonostylistic variation of congratulatory utterances in English dialogic speech. Perceptual and acoustic prosodic characteristics of stylistic variants of congratulatory utterances with different modality are analysed and their typical prosodic features are revealed.
Phonostylistic Variants of English Congratulatory Utterances in English Dialogic Speech.
Keywords: стилістичні та модальні варіанти поздоровлень; stylistic and modal variants of congratulations; стосунки між співрозмовниками; relations between the interlocutors; модальна спрямованість висловлення; modality of the utterance; модальний відтінок доброзичливості та стриманості; modality of benevolence and restraint