Анализ диалектных предпочтений лондонских студентов - Федотова, Юліана Борисівна; Fedotova, Yu. B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено проблемі варіативності вимови лондонських студентів. Розглянуто питання ідентифікації та джерела й комунікативні функції соціально структурованої варіативності вимови діалектів англійської мови, що функціонують у регіоні Лондона і під впливом яких формуються вимовні норми соціолекту студентів. Цей соціолект є функціональним додатком до локальних діалектів, і сприйняття акцентів відіграє ідентифікуючу роль у міжособистісних стосунках учасників комунікації. Експериментальна перевірка акцентних переваг студентів служить ключем до розкриття фоностілістічної варіативності їхнього мовлення. The article deals with the problem of pronunciation variability of London students. It is argued that pronunciation norms in the students’ sociolect result from accent diffusion in dialects of Greater London area. The sociolect pronunciation is claimed to be in functional complementation to local accents. Identification and explanation of the sources of students’ accent are attributed to the influence of their dialect preferences. Experimental verification of accent preferences of students helps understand phonostylistic variability of their speech.
Analysis of dialect preferences of London students
Keywords: лондонські студенти; London students; соціолект; sociolect; варіативність вимови; variariability of pronunciation