Стаціонарні спостереження за станом погоди у центральній частині міста Луцька під час навчальної практики - Яресько, Анна Романівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Будь-яке місто, в т.ч. і м. Луцьк має свої місцеві особливості клімату завдяки великій кількості місцевої забудови, заасфальтованих майданів, вулиць з добре розвиненою транспортною мережею, наявності зелених насаджень, штучних водойм тощо. Такі мікрокліматичні особливості проявляються, насамперед, в різниці температури, вологості повітря і ґрунту, опадів, вітру та атмосферних явищ у місті та за його межами. Неоднорідність підстильної поверхні у місті дозволяє виділити окремі райони, що мають свої мікрокліматичні особливості. Тому проведення мікрокліматичних спостережень в різних районах міста є важливим і необхідним під час проектування нових жилих масивів для забезпечення більш комфортних умов проживання містян
Keywords: погода; спостереження; місто Луцьк; клімат; метеостанція; показники; 001(477.82)(082)