Організаційні форми ресоціалізації неповнолітніх, засуджених до позбавлення волі за скоєння злочину - Гусак, Петро Миколайович; Гусак, Андрій Петрович; Husak, P. M.; Husak, A. P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
В статті на підставі проведеної експериментальної роботи представлено інноваційні організаційні форми ресоціалізації неповнолітніх правопорушників, які відбувають покарання у виховній колонії. Акцентується увага на зміщенні на виховній а не каральній функції запропонованих заходів. Розкриваються особливості застосування комплексу організаційних форм в ресоціалізації неповнолітніх правопорушників у пенітенціарних закладах. On the basis of experimental results the organizing forms of juvenile delinquents resocialisation are presented in the article. A special attention is paid to the educative functions of the penitentiary establishments.
Keywords: Ресоціалізація неповнолітніх правопорушників; організаційні форми ресоціалізації неповнолітніх, засуджених до позбавлення волі за скоєння злочину; Ресоциализация несовершеннолетних преступников; организационные формы ресоциализация несовершеннолетних преступников, заключённых за совершённые преступления; resocialisation of juvenile delinquents; organizing forms of juvenile delinquents, committed crimes; educative function; punitive function; penitentiary establishment