Музеї Волинської області як привабливі туристичні об’єкти - Гаврилюк, Світлана Віталіївна (My University, 2022)
Однією з найважливіших складових системи туристичної дестинації виступають музеї – багатофункціональні заклади, призначені для вивчення, збереження, використання та популяризації пам’яток природи, матеріальної і духовної культури, залучення різних категорій громадян до вивчення національної і світової історико-культурної спадщини. В останні два десятиліття музеї все активніше перетворюються із сховищ культурних цінностей у потужні центри культурно-пізнавального туризму, а високі темпи розвитку туристичної галузі сприяють урізноманітненню змісту, напрямів і форм роботи музейних закладів.