Західнополіські прислівники на позначення часових понять у межах року та кількох років - Громик, Юрій Васильович; Hromyk, Yu. V. (Волинський державний університет ім. Лесі УКраїнки, 2004)
Проаналізовано досить численну групу прислівникової лексики західнополіського говору – назви на позначення часових понять у межах кількох років. Відповідно до більшості загальновживаних прислівників цього класу в окреслених говірках простежено велику варіативність діалектних форм, надто неоднорідних за морфологічим складом, походженням, ареалом. In the article one of the groups of the adverbs which is a part of the Western Polissya dialect is analysed. These adverbs are the names for the designation of some temporal notions within a few year limits. The great variety of dialectal forms which are very heterogeneous because of their morphological structure, origin and area is investigated.
Western Polissya adverbs for the designation of the temporal notions within a few year limits
Keywords: лексема; lexeme; прислівник; adverb; архаїзм; archaism; дериват; derivative; семантика; semantics; лексико-семантична група; lexico-semantic group