Організація праці менеджера: програма вибіркової навчальної дисципліни - Черчик, Лариса Миколаївна; Cherchyk, Larysa M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Програма навчальної дисципліни «Організація проаці менеджера» для студентів галузі знань 0306 – «Менеджмент і адміністрування» напряму підготовки 6.030601 – «Менеджмент».
Предметом навчальної дисципліни є процес організації праці менеджера підприємства (установи). У сучасних умовах управління персоналом є складним соціально-економічним явищем, яке відображається практично на всіх аспектах життя суспільства. Дисципліна пов’язана з основами менеджменту; маркетингом; економікою праці; організацією, нормуванням праці; організацією виробництва; основами планування та іншими дисциплінами. Дисципліна «Організація праці менеджера» базується на вивченні таких дисциплін як «Основи менеджменту», «Психологія», «Управління персоналом», «Українська мова професійного спілкування», «Конфліктологія», а також пов’язана з усіма дисциплінами, які характеризують об’єкт управління або його окремі функції (юридичними, економічними та обліковими, маркетингом, тощо).
Keywords: організація; менеджер