Патопсихологія - Шкарлатюк, Катерина Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчальний посібник «Патопсихологія» відображає сучасний стан психологічних досліджень з психодіагностики та психологічного супроводу клієнта в медичних установах; тематика лекційних занять присвячена психологічним феноменам, що спостерігаються при різних психологічних станах хворих людей. Видання спрямоване на вивчення та набуття майбутніми психологами знань щодо ролі психічних факторів у виникненні, перебігу, лікуванні та попередженні психічних захворювань. а також формування умінь аналізу симптомів і синдромів розладів психічної діяльності. Охарактеризовано основні психічні функції та стани, їх взаємозв'язок та особливості при різних захворюваннях. Особливу увагу приділено сучасному розумінню патопсихологічних механізмів психосоматичних розладів, їх психодіагностиці та наданню рекомендацій щодо проведення реабілітаційних заходів.
Keywords: патопсихологія; патопсихологічне дослідження; патопсихологічна діагностика; психічні порушення; психодіагностика; психогігієна; психопрофілактика і реабілітація в клініці; психотерапія; 159.97(072)