Види мапування як лінгвокогнітивної операції формування новообразів (на матеріалі американської поезії) - Бєлєхова, Л. І.; Belekhova, L. I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Стаття присвячена когнітивному висвітленню природи словесного поетичного образу, визначенню видів мапування, що слугують лінгвокогнітивними операціями формування різних типів словесних поетичних образів в американській поезії. Особливу увагу приділено лінгвокогнітивним механізмам створення нових образів, що здійснюють концептуальний прорив в осмисленні світу людиною. The article focuses on revealing the nature of verbal poetic image from a cognitive perspective, and aims at explication of linguistic and cognitive types of mapping which ensure the formation of different types of verbal poetic images in American poetry. It highlights cognitive mechanisms that lead to the emergence of new poetic images which cause a possible breakthrough in the conceptualization of the world.
Types of Mapping as Linguistic and Cognitive Operations in the Formation of Novel Poetic Images (Case Study of American Poetry)
Keywords: словесний поетичний образ; мапування; лінгвокогнітивні операції; a verbal poetic image; mapping; linguistic and cognitive operations