Генетично-психологічний принцип як методологічна засада ресоціалізації депривованої особистості - Гошовський, Ярослав Олександрович; Hoshovskyi, Yaroslav O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розкрито концептуальну суть генетичної психології як методологічної основи вивчення особистості в умовах депривації. Розроблено базові науково-психологічні положення ресоціалізації депривованих підлітків. Презентовано ресоціалізаційну психогенезу як шлях особистісної адаптації, самовизначення, абсорбції, позитивної самоакцептації та прагнення до самоактуалізації.

Conceptual essence of genetic psychology is exposed as methodological basis of study of personality in the conditions of deprivation. Base scientifically-psychological positions of resocialisation of deprived teenagers are worked out. It is presented to genesis resocialisation as a way of personality adaptation, self-determination, absorption, positive acceptance and aspiring to actualization.
Genetic-psychological principle as methodological basis of resocialisation of deprived personality
Keywords: депривація; підлітки; ресоціалізація; генетична психологія; самовизначення; образ Я; соціально-психологічна адаптація; абсорбція; позитивна самоакцептація; самоактуалізація; психогенеза особистості; teenagers; deprivation; resocialisation; genetic psychology; self-determination; socialpsychological adaptation; absorption; positive acceptance; actualization; genesis personalities