Засоби й методи профілактики травм серед студентів єдиноборців - Войнаровський, Анатолій; Voinarovskiy, Anatoliy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті розкрито засоби профілактики травм серед студентів, які займаються різними видами спор-тивного єдиноборства. Показано процес вивчення причин й обставин виникнення різних травм у групах єди-ноборств. Зроблено процентний аналіз травматизму по періодам підготовки студентів – спортсменів. Для профілактики спортивних травм показані заходи, які спрямовані на вдосконалення матеріально-технічного забезпечення під час занять єдиноборствами. In the article it is shown the means of prophylaxis of traumas among students who practice different kinds of martial arts. It was shown the process of studying the reasons and conditions of origin of traumas in groups of martial arts. It was conducted a percentage analysis of traumatism according to periods of students’ preparation. For prophylaxis of sports traumas it is necessary to take measures oriented at improvement of material and technical support at martial arts classes.
Means and Methods of Profilaxis Among Students who are Practicing Martial Arts
Keywords: профілактика; студентський спорт; травматизм; єдиноборство; prophylaxis; student sport; traumatism; martial arts