Взаємодія органів місцевого самоврядування та громадськості в Україні - Бецелюк, Валентина Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Метою магістерської роботи є аналіз теоретичних і практичних аспектів взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості в Україні, визначення основних проблем та шляхів удосконалення механізмів такої взаємодії, зокрема в контексті забезпечення ефективного демократичного врядування, участі громадян у прийнятті рішень на місцевому рівні та впровадження європейських стандартів публічної участі. Об’єктом дослідження є органи місцевого самоврядування як інститути демократичної держави. Предметом дослідження – інструменти, форми та особливості взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості в Україні в контексті нормативно-правового забезпечення, розвитку громадянського суспільства та демократичних процесів. У Розділі 1 визначено теоретико-методологічні засади дослідження взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості. У Розділі 2 розкрито сутність європейських стандартів взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості та здійснено аналіз й визначено особливості нормативно-правового забезпечення взаємодії органів місцевого самоврядування і громадськості в Україні. Розділ 3 визначає основні інструменти взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості й розкриває особливості взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю в умовах воєнного стану
Keywords: органи місцевого самоврядування; громадянське суспільство; демократія; інструменти взаємодії; політична участь; воєнний стан