Проблеми функціонування та напрями вдосконалення ринку електричної енергії в Україні - Сак, Тетяна Василівна; Ільїна, Анастасія Ігорівна; Sak, T. V.; Ilina, A. I. (Волинський інститут економіки та менеджменту, 2017)
В статті досліджено проблеми функціонування та напрями вдосконалення ринку електричної енергії в Україні. Розглянуто світовий досвід з питань реформування електроенергетичного сектору; визначено недоліки діючої моделі ринку електричної енергії в Україні; сформовано переваги та визначено можливі ризики запровадження моделі ринку двосторонніх договорів та балансуючого ринку, як для виробників, так і для споживачів. Problems of functioning and directions of improvement for the market of electric power in Ukraine are investigated in the article. Also world experience in reforming the power sector is considered; shortcomings of the current model of the electricity power market in Ukraine are defined; the model of bilateral agreements market and the balancing market for producers and consumers introducing’s advantages and possible risks are identified.
Keywords: ринок електричної енергії; модель ринку електричної енергії; проблеми функціонування ринку електричної енергії; ринок двосторонніх договорів; балансуючий ринок; market of electric power; model of the electricity power market; electric power market’s problems of functioning; the market of bilateral agreements; balancing market