Постійні епітети в мові української народної пісні - Данилюк, Ніна Олексіївна; Danylyuk, N. O. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто постійні епітети як елементи художньо-виразової системи в мові української народної поезії. The article is dedicated to the typical epithetic combinations as elements of folk song figurative system.
Constant Epithets in Ukrainian Folklore Songs Language
Роботу виконано на кафедрі української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: виразовий засіб; художньо-образна система; образне означення; тавтологічний епітет; епітет-прикладка; постійний епітет; figurative means; figurative system; figurative attribute; typical epithet; tautological epithet; epithet-apposition