Особливості семантичного становлення слова aufheben у німецькій мові - Івашкевич, Л. С.; Ivashkevich, L. S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті подано аналіз семантичного становлення філософського поняття “aufheben” та впливу робіт Гегеля, у яких воно використане, на його сучасний семантичний обсяг. Показано, що процес категоризації слова “aufheben” відбувався способом внутрішнього об’єднання окремих і різних його значень. The article deals with the analysis of the semantic formation of the philosophical concept aufheben and with the influence of Hegels usage of this concept on its modern semantic volume. It is shown, that the process of the categorization of the word aufheben included the internal integration of its separate, scattered meanings.
Special Features of the Semantic Development of the Word Aufheben in the German Language
Keywords: філософська лексика; категоризація; поняття “aufheben”; семантичні трансформації; philosophical vocabulary; categorization; concept “aufheben”; semantic transformations