Сільський зелений туризм в Україні: стан, динаміка, міжнародний досвід - Тищук, Інна Володимирівна; Ільїна, Ольга Вікторівна (My University, 2024)
Сільський зелений туризм у сучасному світі набуває все більшого значення як важливий ком понент сталого розвитку та рекреаційної діяльності. Україна зі своєю багатою природною спадщиною та традиціями сільського господарювання має значний потенціал для розвитку цього напряму. Сільський зеле ний туризм не лише стає популярним видом відпочинку, а й сприяє збереженню культурної спадщини, під тримці сільських громад та створенню нових можливостей для підприємництва. Розглянуто сучасний стан сільського зеленого туризму в Україні, проведено аналіз та оцінку діяльності, визначено основні перспек тиви розвитку сільського зеленого туризму. На міжнародному рівні сільський зелений туризм розглядається як альтернатива сільському господарству щодо розмірів отриманих прибутків. Україні необхідно переймати міжнародний досвід, де важливе значення та державну підтримку мають програми залучення громад до сільського зеленого туризму. Вивчено досвід іноземних країн, таких як Франція, Італія, Польща, Туреччина, у сфері розвитку сільського зеленого туризму. Виділено основні напрями, що можуть сприяти ефективному розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
Keywords: 338.48 (477)