Рекреаційна атрактивність історико-культурної спадщини Голобської ТГ Волинської області - Єрко, Ірина Володимирівна; Антипюк, Олена Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович; Мельник, Надія Вікторівна (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2022)
Визначено основні історико-культурні ресурси Голобської територіальної громади (ТГ) Волинської області. Звернуто увагу на об’єкти історії та культури, археології, архітектури та містобудування та монументального мистецтва. Визначено проблемні питання розвитку історико-культурної спадщини ТГ та запропоновано шляхи їх вирішення.
Keywords: туризм; рекреаційний потенціал; історико-культурна спадщина; пам’ятки архітектури; пам’ятки археології; пам’ятки історії; пам’ятки монументального мистецтва; Голобська ТГ; Ковельський район; Волинська область