Шляхи реалізації диференційованого підходу до фізичного виховання молодших школярів на основі індивідуальних показників властивостей нервових процесів - Нєворова, O.; Nevorova, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті наведено деякі способи диференційованого підходу до фізичного виховання молодших школярів з урахуванням індивідуальних особливостей нервової системи. Досліджено особливості показників частоти скорочень серця в стані динамічного спокою та під час фізичного навантаження невеликої потужності в хлопчиків шести років із різними властивостями нервових процесів. Урахування індивідуальних показників влас¬тивостей нервових процесів дасть змогу реалізувати диференційований підхід у дозуванні фізичних наванта¬жень на уроках фізичної культури та прогнозувати наслідки впливу фізичних навантажень на організм кожної дитини. This article gives information about some ways of differentiated campaign to physical training of junior pupils taking into account specific features of their nervous system. The features of indexes of frequency of reductions of heart are shown in state of dynamic rest and during small physical activity for boys aged 6 with different levels of properties of nervous processes were investigated. Taking into account individual indicators of properties of nervous processes will allow to realise differentiated approach in rationing of physical activities at lessons of physical training and to predict consequences of influence of physical activities on an organism of each child.
Ways of Realisation of Differentiated Appraoch to Physical Training of Junior Pupils on the Basis of Individual Indicators of Properties of Nervous Processes
Keywords: властивості нервових процесів; функціональна рухливість нервових процесів; сила нервових процесів; частота скорочень серця; молодші школярі; фізичне навантаження; properties of nervous processes; functional mobility of nervous processes; force of nervous processes; frequency of reductions of heart; junior schoolchildren; physical activity; 37.04–053.66:613.8