Біблія: українські варіації для дитячої аудиторії - Ушинська, Анастасія Юріївна; Ushynska, A. Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано українські видавництва, у репертуарі яких є Біблії для дітей; виокремлено із класифікації за соціально-функціональним призначенням досліджувані видання в окремий вид (видання Біблій, біблійних історій, оповідань, притч); досліджено видавничі варіації українських видань Біблій для дитячої аудиторії; визначено, що видання Біблій за матеріальною конструкцією, окрім традиційних видань, представлені і книгами-іграшками: біблійні історії видавничо втілюють у книгах-пазлах, книгах-саморобках, інтерактивних книгах, книгах-сумочках та книгах-розмальовках; зафіксовано унікальні книги (біблійні історії), де простежено «дитячу літературу» у двох аспектах: реципієнтами і «авторами» одночасно виступають діти. This article analyzes ukranian publishing houses that represent publications of Bibles for children. These editions are distinguished as a particular kind of publication according to the social and functional purpose (Bible publications, publications of Bible stories, novels, and parables). It is also investigated publishing variations of ukrainian editions of Bible for children. The article also defines untraditional editions, which are represented by entertaining books such as puzzle books, interactive books, handmade books, book-bags and coloring books. Besides we mention about unique books, that have been written children and for children.
The Bible: its Ukrainian Variations for Children’s Audience
Keywords: Біблія; Bible; біблійні історії; Bible stories; дитячі видання; editions for children; Біблія для дітей; Bible for children; книга-іграшка; entertaining books; релігійне видавництво; religious publishing house