Модифікація елементів античної драми в драматургії Лесі Українки - Лещук, Олена; Leshchuk, О. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті проаналізовано особливості античної трагедії: її походження, композиційну структуру тощо. Виявлено елементи античної драми в драматургії Лесі Українки, показано специфіку їхньої модифікації. In this article special features of ancient drama were analyzed: it origin, contexture and so on. Elements of ancient drama were revealed in Lesya Ukrainca’s dramaturgy and were disclosed specificity it modification.
Modification of Elements of Ancient Drama in Lesya Ukrainca’s Dramaturgy
Keywords: антична драма; композиція; хор; драматична поема; ancient drama; contexture; chorus; dramatic poem