Фізична активність осіб працездатного віку, які проживають у провінційних містах Польщі - Леник, Юстина; Цешковський, Станіслав; Пшедновек, Кароліна; Мицкан, Богдан; Мицкан, Тетяна; Lenik, Yustyna; Tseshkovskyi, Stanislav; Pshednovek, Karolina; Mitskan, Bogdan; Mitskan, Tatyana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Мета дослідження полягала в оцінці фізичної активності осіб працездатного віку, котрі проживають в умовах провінційних міст. Досліджувана вибірка складалася з 265 осіб, у тому числі 134 – представники жіночої й 131 – чоловічої статей. Установлено, що більшість респондентів визнає важливість фізичної активності, однак не докладає належних зусиль щодо систематичних занять фізичними вправами. Серйозну занепокоєність викликає той факт, що третина опитаних надає перевагу пасивному відпочинку, у тому числі під час відпустки. Aim of the research was to estimate physical activity of people of working age who live in provincial towns. 265 people took part in the survey – 134 women and 131 men. Most of the respondents admit the importance of physical activity, but don’t practice sports exercises regularly. A huge problem is the fact that one third of all respondents prefer passive rest, even during their holidays.
Physical Activity of People of Working Age who Live in Provincial Towns of Poland
Keywords: фізична активність; працездатний вік; провінційне місто; physical activity; working age; provincial town