Особа, держава, історія у філософії А. Шопенгауера - Сільвестрова, Оксана; Silvestrova, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті висвітлено основні ідеї А. Шопенгауера стосовно буття особи в суспільстві, його історії, особ-ливостей функціонування держави. Звернено увагу на антиісторизм у поглядах А. Шопенгауера, та на причини формування такої ідеї. In the article the basic ideas of А. Shopenhauer are investigated on the existence of person in society, his history, features of functioning of the state it was. Paid attention to historical antimethod in the looks of А. Shopenhauer, and on the reasons of forming of such idea.
A Рerson, a State and a History in the Philosophy by A. Shopenhauer
Keywords: Світова Воля; World Will; історія; history; антиісторизм; antihistorism; особа; person; суспільство; society; держава; state; песимізм; pessimism