Концептуалізація семантичної структури порівняльної конструкції - Павлюк, Тетяна; Pavliuk, T. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто процес концептуалізації семантичної структури порівняльного звороту сучасного українського поетичного тексту. Визначено семантичні групи предметів та образів порівнянь, які використовують мовці для концептуалізації таких ментальних понять, як ‘серце’, ‘доля’, ‘зоря’, ‘я’.
Conceptualization of Semantic Structure of Comparative Turn
Keywords: концептуалізація; когнітивна ознака; семантика; предмет