Військова лексика в “Літописі Самовидця” (на матеріалі номінацій осіб) - Павленко, Лариса Петрівна; Pavlenko, Larysa P. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
Стаття присвячена аналізові військової лексики на означення осіб, вжитої в «Літописі Самовидця», пам’ятці української мови ХVІІ ст. The article deals with the analysis of a military vocabulary for persons’ denotation. This vocabulary is used in «The Chronicle of Samovydets», the memory of the Ukrainian language of the XVII century.
Military vocabulary in «The Chronicle of Samovydets» (on the material of persons’ nomination)
Keywords: військова лексика; номінації осіб; Семантична еволюція слів; староукраїнська мова