Антропоніми роману-балади М. Нестерчука «Блакитна сарна» - Нестерчук, Оксана (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано творення офіційних та неофіційних найменувань мешканців села Затишшя (за романом М. Нестерчука «Блакитна сарна»). Виявлено словотвірні типи з продуктивними та непродуктивними суфіксами у варіантах імен. Виділено лексико-семантичні мотиваційні групи прізвиськ героїв роману. Встановлено, що в прізвищевих дериватах переважають поліфункційні форманти відіменного походження. Порівняно художні антропоніми з говірковими записами («Силенська гуторка» Г. Аркушина).
Keywords: прізвища; прізвиська; власні імена; варіанти імен; словотвір; продуктивні та непродуктивні суфікси.