Інформаційне забезпечення управління - Качковська, Леся Ростиславівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Програма навчальної дисципліни «Інформаційне забезпечення управління» складена відповідно до освітньої програми підготовки бакалаврів «Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Метою навчальної дисципліни являється: підготовка студентів до роботи в інформаційній сфері; використання базової і локальної нормативно-правової бази при прийнятті управлінських рішень; знання правового статусу регуляторних органів інформаційної галузі тощо. Курс має своїм завданням сформулювати у студентів знання базових законодавчих документів, які забезпечують підтримку та здійснюють контроль у сфері інформаційної комунікації; методів прийняття економічних та управлінських рішень, заснованих на науково обґрунтованому аналізі ситуації та доступі до систем збору, зберігання й обробки інформації. Оволодіння студентами цими навиками допоможе зорієнтуватися у майбутній професії, сформулювати уявлення про зміст їхньої діяльності.
Keywords: інформація; інформаційна сфера; інформаційна інфраструктура; уніфікація; стандартизація; інформаційна система управління; інформаційний менеджмент; інформаційно-аналітичний процес