Арт-техніки активізації внутрішніх ресурсів людини - Вічалковська, Наталія Калинівна; Vichalkovska, Nataliia K. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою навчальної дисципліни є ознайомлення студентів з практикою використання арт-технік активізації внутрішніх ресурсів людини у генетично-віковому розрізі. Особлива увага приділяється розвитку імагінативно-аттенційних процесів, сенсорному розвитку, розвитку емоційної чутливості, а також умінню по-творчому вирішувати терапевтичні й дидактичні завдання. Зміст програми: 1. Арт-техніки, методи, матеріали в арт-терапії: теоретичні та прикладні аспекти вивчення. 2. Арт-техніки в формуванні мотиваційної сфери у дітей з особливостями в розвитку. 3. Використання арт-технік в практиці казкотерапії. 4. Графічні арт-техніки. 5. Психомалюнок в арт-техніках 6. Арт-техніки роботи з піском 7. Арт-техніки у парній роботі 8. Арт-техніки роботи з природними та синтетичними матеріалами. 9. Використання арт-технік у психокорекційній роботі з сім’ями.
Keywords: арт-терапія; арт-техніки; психомалюнки; пісочна терапія; казкотерапія