Вплив чинників етносоціального характеру на українсько-польські стосунки на Волині у міжвоєнний період та в роки Другої світової війни - Гудь, Богдан; Hud, B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Проаналізовано причини, характер та перебіг українсько-польського протистояння на теренах Західної Волині у міжвоєнний період. Також показано, якою мірою воно вплинуло на криваві події 1942–1944 рр. на цих землях.
The Influence of Ethno-Social Factors Upon Ukrainian Polish Relations in Volyn Within the Interwar Period and During the Second World War
Keywords: Польська держава; Волинське воєводство; Поліське воєводство; українці; поляки; військові осадники; цивільні колоністи; етносоціальний конфлікт; КПЗУ; ОУН; Друга світова війна; УПА