Функціонально-семантичні особливості власних імен у «Щоденнику» Олександра Довженка - Скорук, Ірина; Левчук, Ірина; Skoruk, I.; Levchuk, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано власні особові назви, які постачають у текст історичну, етнографічну, конотативну та інші інформації, формують індивідуально- авторську картину світу. Власні імена «Щоденника» відображають майстерність Олександра Довженка як письменника у створенні тексту, постійно узгоджуються з контекстуальним уживанням і сюжетно-тематичною лінією.
Functional and Systematic Features of Proper Names in «Diary» Alexander Dovzhenko
Keywords: антропоніми; оніми; онімний стиль; ономастикон; криптоніми