Психологія абілітації та паліативна психологія - Кордунова, Наталія Олександрівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Одним із наслідків ускладнення соціальних, екологічних, економічних, політичних та інших ситуацій, процесу швидкої зміни суспільства є бурхливе зростання кількості та різноманітності порушень психофізичного розвитку зростаючої особистості. Для того, щоб оцінювати рівень різноманітності захворювань, попередження виникнення незвротніх дефектів кожен фахівець має володіти необхідними знаннями про медико-психологічні й соціально-педагогічні компенсаторні механізми, які спрямовані на відновлення повноцінного соціального функціонування людини. Метою курсу є підготовка студентів до практичної роботи з людьми з порушеннями психофізичного розвитку; формування вмінь планувати та здійснювати для них абілітаційні та реабілітаційні заходи.
Keywords: абілітація; паліативна психологія