Поширення личинок та лялечок мошок (Diptera, Simuliidae) залежно від швидкості течії - Капліч, В. М.; Сухомлін, К. Б.; Теплюк, В. С.; Kaplich, V. M.; Sukhomlin, K. B.; Teplyuk, V. S. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
У межах Волинського Полісся преімагінальні фази мошок населяють водойми зі швидкістю течії від 0,20 м/с. Залежно від швидкості течії при якій розвиваються личинки та лялечки, виділено три групи. Установлено, що оптимальною для розвитку преімагінальних фаз Simuliidae є швидкість течії 0,60–0,79 м/с. Within the limits of Volyn Polissya the immature stages of blackflies are inhabited by reservoirs at a speed of stream from a 0,20 meter/second. Depending on speed of stream at which larvae and pupae develop 3 groups are selected. It is set that optimum for development of immature stages of Simuliidae is speed of stream 0,60–0,79 meter/second.
Распространение личинок и куколок мошек (Diptera, Simuliidae) зависимо от скорости течения
Distribution of Larvae and Pupae of Blackflies (Diptera, Simuliidae) is Dependency upon Speed of Stream
Роботу виконано на кафедрі зоології ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: мошки; швидкість течії; преімагінальні фази; blackflies; speed of stream; immature stages