Improve your english: learn vocabulary - Бондар, Тетяна Георгіївна; Bondar, Tetiana H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Навчально-методична розробка з англійської мови «Improve Your English: Learn Vocabulary» призначена для студентів 2-го року навчання спеціальності «Прикладна лінгвістика» Інституту іноземної філології. Запропоновані навчальні матеріали сприяють кращому засвоєнню лексичного матеріалу до тем ‘Design’, ‘Education’,‘Engineering’. Навчально-методична розробка складається з теоретичної та практичної частин, кожна з яких містить по декілька секцій. У першій секції практичної частини запропоновані завдання на повторення і закріплення основного (базового) вокабуляру, поданого підручнику «Language Leader Intermediate». Завдання і вправи з другої секції мають на меті збільшити активний словниковий запас студентів із тем, що вивчаються. Студентам пропонують короткі тексти для читання і вправи, щоб оцінити їхній рівень розуміння матеріалу, уміння узагальнювати зміст прочитаного, виокремлювати ключові слова. Подано низку вправ на переклад з української на англійську мову, побудову словотвірних гнізд, знаходження синонімів та антонімів до запропонованих слів, запам’ятовування і відтворення сталих виразів, розв’язання завдань комунікативного характеру, вдосконалення монологічних і діалогічних навичок. Підбір комплексу вправ даної навчально-методичної розробки сприяє системному вивченню матеріалу з обраних тем. Навчально-методична розробка може бути використана студентами інших вищих навчальних закладів, де вивчають англійську мову як іноземну, слухачами курсів вивчення англійської мови, а також всіма, хто цікавиться даними темами та вивчає мову самостійно.
Основна іноземна мова (англійська): навчально-методична розробка