Домрове виконавство на теренах України кінця XIX-XX cт. - Дзяман, Зінаїда Василівна (My University, 2022)
Академізація домри у вітчизняному художньому бутті вирішилася здатністю композиторів та виконавців-домристів відчути виразові можливості інструмента, які б відповідали сучасним художньо-естетичним ідеалам і потребам, а також адаптувати та пристосувати відповідні твори класичного репертуару до тембрової специфіки домри.
Keywords: домра; виконавство; народні інструменти