Культура та освіта Львова в роки німецької окупації - Красівський, Орест; Krasivskyy, O.; Босак, Орест; Bosak, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Проаналізовано основні засади німецької окупаційної політики на українських землях, ставлення окупаційної влади до місцевого населення, вивчено методи управління окупованими територіями, політика влади в галузі культури та освіти. Досліджено проблеми шкільництва, розвиток літературного, театрального, музичного, спортивного життя Галичини та Львова, стан образотворчого мистецтва. This paper analyses the basic principles of German occupation policy in the Ukrainian lands, attitude of the occupying power to local people, investigates governing methods in occupied territories, government policy on culture and education. The problems of schooling, development of literature, theatre, music, athletic life in Galicia and the city of Lviv are investigated, and the state of fine art is overviewed.
Culture and Education in Lviv During the German Occupation
Keywords: Галичина; Друга світова війна; німецька окупація; освіта; література; культура; образотворче мистецтво; Galicia; World War II; German occupation; education; literature; ulture; fine art