Мовна репрезентація американської влади в газетних статтях - Химинець, М. Д.; Khymynets, M. D. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено актуальність дослідження концептів, зокрема політичних. За допомогою фреймового аналізу побудовано ієрархію фреймів для представлення знань про американську владу. Окреслено перспективу вивчення складного й багатоаспектного концепту АМЕРИКА на матеріалі газет. The article shows the topicality of studying concepts, especially political ones. A hierarchy of frames has been built to present the knowledge on American power with the help of the frame analysis. Prospects for the research of a complex and multifaceted concept AMERICA on the material of newspaper articles have been elaborated.
Language Representation of American Power in Newspaper Articles
Keywords: когнітивна лінгвістика; cognitive linguistics; концепт; concept; влада; power