Організація виробництва лісового садивного матеріалу в Павлівському лісництві філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» - Микитюк, Андрій Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Розсадництво є важливим інструментом досягнення сталості в процесі розвитку лісового господарства України, воно є одним із наважливіших аспектів діяльності лісництв, адже дозволяє їм стати самостійними та власноруч визначати вектори власного розвитку. Роботу присвячено аналізу організації виробництва лісового садивного матеріалу в Павлівському лісництві філії «Володимир-Волинське ЛМГ». У першому розділі розглянуто головні теоретичні основи виробництва садивного матеріалу у розсадниках, описано їх значення для лісового господарства та аспекти організації діяльності у них. Другий розділ описує історію розвитку підприємства, його природні умови та наводить класифікацію садивного матеріалу підприємства. В третьому розділі наведено характеристику основних видів садивного матеріалу, площу, обсяги, технологію їх вирощування та особливості агротехнічного догляду. Четвертий розділ містить розрахунки економічних показників виробництва у розсаднику. У п’ятому розділі здійснено опис умов охорони праці, що діє на підприємстві. Висновки за результатами досліджень наведені після усіх роділів перед списком використаної літератури (36 джерел). Випускна робота виконана на 74 сторінках друкованого тексту, включає 6 рисунків, 2 таблиці та додатки.
Keywords: лісовий розсадник; садивний матеріал; садивний матеріал; сіянець; насіння; дичка; живець; виробнича ділянка; лісогосподарське виробництво