Педагогічна діагностика в навчально-виховному процесі початкової школи : програма нормативної навчальної дисципліни - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни "Педагогічна діагностика в навчально-виховному процесі початкової школи" є формування у студентів розуміння сутності і функції педагогічної діагностики, розкриття особливості підготовки вчителя початкових класів до діагностичної діяльності; розуміння характеристики комплексної діагностики як складової формування професійної компетентності та діагностичного супроводу професійної діяльності вчителя початкової школи. необхідного. Основними завданнями вивчення дисципліни "Педагогічна діагностика в навчально-виховному процесі початкової школи " є: формування у студентів чіткого розуміння структури, змісту, характеру та специфіки діагностичного підходу до діяльності головних ланок, складових загальноосвітнього навчального закладу, зокрема у початковій школі; розкрити специфічні особливості педагогічної діагностики, діагностичної діяльності вчителя; подати діагностичні технології та методики вивчення навчально-пізнавальної діяльності учнів початкової школи відповідно до етапів діагностування; формування у студентів знань з методики педагогічного діагностування особистості молодшого школяра, починаючи з перевірки його готовності до навчання та впродовж усього періоду перебування дитини в початковій школі.
Програма навчальної дисципліни "Педагогічна діагностика в навчально-виховному процесі початкової школи" для студентів за напрямом підготовки магістр, галузь знань 01 Освіта, спеціальність 013 Початкова освіта, освітня програма Початкова освіта
Keywords: педагогічна діагностика у роботі вчителя початкової школи; портфоліо вчителя; діагностичні методики; використання педагогічної діагностики у процесі навчання у ВНЗ