Стенографія (скоропис), як спосіб удосконалення діяльності туристичного та готельно-ресторанного бізнесу - Качаровський, Роман Євгенович; Єрко, Ірина Володимирівна; Мельник, Надія Вікторівна; Ковальчук, Сергій Ігорович (Поліський національний університет (м. Житомир), 2022)
Деталізовано поняття стенографія (скоропис). Визначено історичні передумови розвитку стенографії, зокрема в Україні й на Волині. Звернуто увагу на можливості та аспекти використання стенографії (скоропису) у туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
Keywords: стенографія (скоропис); діловодство; туризм; туристичний бізнес; готельно-ресторанний бізнес; Волинська область; 338.488.2-044.337:003.27