Релігійна віра як чинник психічного та психологічного здоров’я сучасної молоді - Савелюк, Н. М.; Savelyuk, N. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснюється теоретичний аналіз психічного та психологічного здоров’я, його основних складових і чинників. З-поміж усіх інших факторів зазначеної сфери функціонування особистості особлива увага приділяється феномену релігійної віри з її потужним духовним потенціалом. Також розглядаються передумови переходу релігійності в розряд загрози збереженню емоційного благополуччя людини. На прикладі результатів контент-аналізу тематичних студентських творів автор обґрунтовує вагому роль християнської віри у підтримці психічного та психологічного здоров’я сучасної молоді. The article gives the theoretical analysis of psychic and psychological health, and its main components and factors. Among all other factors of the personality’s functioning sphere the very special attention is given to the phenomenon of religious belief with its mighty spiritual potential. The preconditions of transforming religiosity into the category threatening the safety of the emotional human’s well-being are revealed as well. On the example of the results of the content-analysis of the students’ thematic works the author proves the important role of Christian faith in supporting the modern youth’s psychic and psychological health.
Religious Faith as a Factor of the Modern Youth’s Psychic and Psychological Health
Keywords: психічне здоров’я; психологічне здоров’я; особистість; молодь; релігійна віра; християнство; контент-аналіз; psychic health; psychological health; personality; youth; religious faith; Christianity; content-analysis