Ергоніми міста Луцька: структурно-семантичний аналіз - Горожанов, Юрій Юрійович; Horozhanov, Yu. Yu. (ДВНЗ "Криворізький національний університет", 2013)
Стаття стосується структурно-семантичного аналізу ергонімів міста Луцька (на прикладі назв закладів харчування). Розглянуто погляди лінгвістів на розуміння терміна ергонім. Проаналізовано 275 назв ресторанів, кафе, барів, піцерій та з'ясовано, що структурно ці ергоніми розподіляються на одно-, дво-, три- та багатокомпонентні. This article deals with the structural and semantic analyses of Lutsk's ergonims (for example, names of dining-rooms). Have considered the views of linguists at understanding of the term ergonim. Analyzed 275 names of restaurants, cafes, bars, pizzerias and found that these structural ergonims are divided into one-, two-, three-and multicomponent.
Ergonims of Lutsk: structural and semantic analysis
Keywords: ергонім; структура; семантика; аналіз; заклади харчування; ergonims; structure; semantics; analysis; dining-room