Теоретичний генезис конкурентних відносин на ринку житлової нерухомості: регіональний аспект - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (ПВНЗ "Міжнародний університет бізнесу і права", 2017)
У статті визначено регіональні особливості розвитку ринку житлової нерухомості. Розглянуто характеристики та специфічні особливості ринку житлової нерухомості. Окреслено актуальні проблеми розвитку ринку нерухомого майна в Україні та проаналізовано його регіональні особливості. Доведено, що регіональні ринки житлової нерухомості слід розглядати як систему відносин між покупцями та продавцями, що діє на основі цивільного механізму з урахуванням особливостей правового режиму привласнення, природних властивостей та соціального значення. Ідентифіковано критерії ефективності конкурентної політики держави на регіональних ринках житлової нерухомості.

The article describes regional features of the development of the residential real estate market. The characteristics and specific features of the residential real estate market are considered. The actual problems of the real estate market development in Ukraine are outlined and its regional features are analyzed. It is proved that regional real estate markets should be considered as a system of relations between buyers and sellers operating on the basis of a civilian mechanism, taking into account the particularities of the legal regime of appropriation, natural properties and social value. The criteria of the effectiveness of the state competition policy on the regional real estate markets have been identified
Theoretical genesis of competitive relations in the residential real estate market in Ukraine: a regional aspect
Keywords: механізм регулювання ринків; державне регулювання; конкурентні відносини; регіональний ринок житлової нерухомості; нерухомість; монополія; орендна плата; mechanism of regulation of markets; state regulation; competitive relations; regional market of residential real estate; real estate; monopoly; rent