Історія культури - Крамар, Юрій Вікторович; Kramar, Yurii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Робоча програма курсу «Історія культури» складена у відповідності до навчальних планів факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки і враховує особливості фахової підготовки майбутніх спеціалістів з даного предмету. Запропонована програма курсу дає можливість студентам спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» ознайомитись з фундаментальними досягненнями світової культури починаючи від античного суспільства і закінчуючи ХХІ ст. на основі всебічного аналізу історичних джерел, вивчення історіографічної бази, опрацювання понятійного апарату. Теоретичний та практичний курс доповнений завданнями для самостійної роботи, списком монографічної літератури, питаннями для самоконтролю. Рівень опанування програмою даного курсу студентами визначається на основі рейтингової системи оцінювання.
Keywords: культура; мистецтво; художні стилі; Ренесанс; живопис; література; музика; театр